3 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles voor MiLa-atleten

Geschreven door: Lindy Burgman op Zondag 14 Januari 2018, 868 keer bekeken

De MiLa-atleten van a.v. P.E.C. 1910 behaalden drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles bij het Gelders- Overijssels crosskampioenschap. Deze kampioenschapswedstrijd die tevens de derde wedstrijd is van het crosscircuit, werd dit jaar gehouden in Kampen.
Wie dacht dat een cross in Kampen ongetwijfeld over een vlak parcours zou gaan, had het duidelijk mis. Het parcours bestond uit meerdere rondjes op een grote grasheuvel, waardoor een erg bochtig, heuvelachtig en in de loop van de dag ook glibberig parcours de atleten stond op te wachten.

Meisjes junioren

Malou Eisen draaide voor dit parcours haar hand niet om. Met een grote glimlach op het gezicht en de armen in de lucht, kwam Malou zichtbaar blij als winnares over de finish bij de meisjes junioren A. “Ik heb de laatste tijd nauwelijks kunnen hardlopen door een blessure en toch liep ik vandaag heel makkelijk. Blijkbaar heeft het vele fietsen mijn conditie goed gedaan”, vertelde Malou voldaan. In dezelfde wedstrijd liep Minke Nijhuis in een soepele tred naar het zilver bij de meisjes junioren B. De Ommense Suzan Ruitenberg werd vierde.

Bij de C-meisjes stonden weer veel P.E.C.-atleten aan de start. Tessa Harbrink was met een zesde plek de beste van deze lichting. Mandy Hansma was bezig met een zeer sterke wedstrijd. Op het laatste stuk leek zij het toch nog zwaar te krijgen, waardoor ze iets terugzakte in het veld. Op de finishlijn zag zij trainingsgenootje Joanne Lehr aan haar zijde die nog een flinke eindsprint had ingezet. Joanne en Mandy noteerden exact dezelfde tijd. De jury besliste dat Joanne net voor Mandy de achtste plaats had veroverd. Beide meiden zagen Femke Andriessen en Indy Sasso op de tiende en twaalfde plek over de nogal onopvallende finishlijn komen.

Voor de snelle Sara Meijer was dit bochtige parcours niet ideaal. Een medaille zat er voor dit eerstejaars D-meisje dan ook net niet in, maar met een vierde plaats zette ze toch een mooie prestatie neer.

Jonges junioren

Bas de Jong won het brons bij de jongens junioren-B. Hoewel blij dat het duidelijk beter ging dan de vorige cross, reageerde Bas ingetogen.
“Crossen ligt mij eigenlijk niet zo en dan zeker niet zo’n bochtig parcours als dit. Doe mij maar een wegparcours zoals vorige week in Dubai.” Bas won vorige week tijdens een vakantie in Dubai de juniorenwedstrijd over acht kilometer die onderdeel uitmaakte van een internationale wegwedstrijd. David Prins liep een goede tweede helft en werd zo tiende. Daan Veenhuizen kreeg al kort na de  start behoorlijk last van zijn voet. “Stoppen is geen optie” en zo kwam Daan op karakter als twaalfde over de finish. Ook Giel Meijer die als vijftiende finishte verdient lof.

Thomas Reining won met grote overmacht de wedstrijd bij de jongens junioren C. Thomas die van zijn trainer Lars de opdracht had gekregen enigszins behouden te lopen met het oog op de nationale C-Spelen van volgende week, sloeg ongeveer halverwege de wedstrijd een gat met de rest van het veld. Dat was geen bewuste demarrage van Thomas. “Voor mijn gevoel heb ik de hele wedstrijd hetzelfde tempo gelopen en zo liep ik vanzelf bij de nummer twee weg. De vele bochtjes kort op elkaar waren lastig. Het parcours was best zwaar, maar ik heb ontspannen kunnen lopen.” De andere C-junior van P.E.C. Brend Baak, werd negentiende.

Tweedejaars D-junior Ids Peenstra slaagde erin op het juiste moment te pieken. Ids veroverde knap de zilveren medaille. Olivier van Benthem werd ondanks meerdere valpartijen op het glibberige parcours toch nog knap zevende. Joris van Dam liep in zijn eerste crosswedstrijd naar de zestiende plaats.

Bij de jongste junioren liet Julien Jansen met de gouden medaille bij dit Gelders- Overijsels kampioenschap wederom zien dat hij flinke progressie boekt. Julien wist de atleet die de vorige cross van dit crosscircuit nipt won, ver achter zich te laten. Succes was er ook voor de eerstejaars D-junior Boyd Steur. Hij kreeg de bronzen medaille omgehangen. Kort daarna zag hij zijn concurrent en trainingsmaatje Lukas Smit als vierde finishen.

Senioren

Senior Lars van Surksum greep net naast de medailles op de korte cross. Lars die dit jaar is begonnen met de studie psychologie en daarnaast het trainerschap van de C/D-juniorenloopgroep op zich heeft genomen, blikte realistisch terug op zijn wedstrijd: “Vorig jaar liep ik bij deze crossen zo rond de tweede, derde plaats en ik dacht even dat een derde plaats er nu ook in zou zitten. Dat lukte helaas niet, maar aangezien ik nu minder train, ben ik voor nu toch tevreden met een vierde plaats.” Stan Ruessink  verbeterde zich weer twee plaatsen ten opzichte van de vorige wedstrijd en eindigde knap als zesde.
Sander Kloosterziel kwam vlak na de start ten val en begon daardoor de wedstijd met een achterstand. Hij vervolgde zijn race goed en werd zo achtste.


Bijlagen