Prachtige zomeravond halve marathon en 4 Engelse mijlen

Geschreven door: pec webredactie op Zondag 11 Juni 2017, 1000 keer bekeken

Op deze buitengewoon mooie zomeravond, werd alweer de 17e editie van de Zwolse halve marathon gelopen. Veel lopers dachten overigens anders over de temperatuur, want doordat deze in de avond nauwelijks daalde, werd het een warme loop. Bij de finish was bijna iedereen het eens, loodzwaar en de laatste ronde was voor menigeen een streep door de rekening op een goede tijd. Overigens niet voor iedereen, want er werden ook nog enkele mooie persoonlijke records gelopen. Verder was er weer zeer veel publiek en gelukkig ook nog in de zware laatste ronde. Hierbij de beste tijden in de verschillende categorieën;

Bij de mannen senioren was het Frank Eikenaar (1:20:46) die als eerste PEC atleet de finish passeerde en daarmee ook de snelste PEC atleet van deze avond. De andere wedstrijd categorieën waren 40+, waar Ronald Keizer (1:25:34) de snelste was en 50+ met Hanno Treep (1:43:34) als snelste PEC man. Wilco Hermens (1:27:18) was dit bij de mannen recreanten en liep daarmee tevens een PR.

De eerste PEC atlete was Hanneke Koenjer (1:30:20) die haar PR op deze warme avond aanscherpte. Een knappe prestatie en ook bij de vrouwen 35+ werd er door Jolanda Regout (1:45:53)een PR gelopen. Tenslotte was Anita Reimert (1:35:00) de snelste PEC atlete bij de vrouwen recreanten.

Daarvoor hadden we natuurlijk al het 4 EM spektakel gehad. Er lijkt geen eind te komen aan de lange sliert lopers die dan door de binnenstad gaat. De snelle lopers hebben natuurlijk een goede positie ingenomen bij de start, want anders is er geen doorkomen aan. Arne Mulder (21:01) eiste een 3e plek op in dit loopfestijn. Bij de vrouwen was het Tessa Harbrink (27:38) die met een goede tijd de snelste pec atlete was op deze afstand. Roel-Jan Heeringa was bij de recreanten de snelste PEC'er en Femke Andriessen (28:04) bij de vrouwen recreanten.

Tenslotte hoorden we nog van één PR. Wolter Beens (1:43:10) liep ook, ondanks de warmte zijn vorige tijd uit de boeken. Al met al weer een prachtige loop avond en mogelijk met nog veel meer verhalen en persoonlijke toptijden. Wil je daarvan ook wat delen, mail dan naar ec.webredactie@gmail.com">pec.webredactie@gmail.com voor plaatsing op de website.