10 mijl Zwolle Zuid en PEC baanloop 5km

Geschreven door: pec webredactie op Zondag 16 April 2017 14:29, 1357 keer bekeken

Veel hardlopers aan de start van de de Zwolle Zuid loop met ook mooie tijden. Maar daarvoor, voor we het vergeten ook de 5km baanloop bij PEC.

De baanloop was matig bezet, maar er waren wel enkele lopers die elkaar behoorlijk wisten uit te dagen voor een goed resultaat. Als eerste PEC atleet kwam Dieudonné Kartouw (18:03) binnen. Voor zover wij het na konden zien was hij nog nooit sneller op een 5km en is het een mooie pr. Hij werd gevolgd door Ernst Hulsman (18:08) en daarna door Ronald Keizer (18:19) die in aanloop naar de marathon van Hamburg ook een pr liep op deze 5km. Verder op de 3km een mooie tijd voor Marlou Eisen (11:26) die daarmee als 1e eindigde op deze afstand.

Op de 10 mijl van Zwolle Zuid waren heel wat PEC shirtjes te zien. Het is ook een mooie loop die deels door de straten van Zwolle Zuid gaat en deels door het buitengebied langs de Ijssel. Wel stond er behoorlijk veel wind. Dit was voor velen geen reden om niet snel te lopen. Vooral bij de dames op de 10 EM werden mooie tijden neergezet. Allereerst de 5 EM; Daar moest Arne Mulder (26:09) dit keer Nick Marsman voor laten gaan. Een mooie tijd werd ook gelopen door Sander Kloosterziel (27:32) die daarmee 5e werd. Dan de 10 EM voor heren, waar Ronald Keizer (1:02:49) duidelijk in goede vorm, als eerste PEC atleet binnenkwam en daarbij zijn 2e PR van de week scoorde. Ook de tijden van Michiel Meijerink (1:05:05) en Jeffrey ter Steege (1:05:16) mochten er zijn en voorzover we konden terugzoeken waren beiden nog niet sneller op deze afstand.

Bij de vrouwen onderstreepte Hanneke Koenjer (1:07:58) nogmaals haar progressie. Ze loopt voor podiumplaatsen en werd over-al bij de vrouwen 3e en in haar categorie 2e. We konden ook geen snellere tijd vinden van haar, dus dan is het tevens een PR. Ook Mathilde kruize (1:14:58) en Susanne Meijer (1:15:00) liepen snelle tijden en eindigden van de PEC atletes na Hanneke als 2e en 3e. Ook hun tijden lijken PR's te zijn en dat gold ook voor Jolanda Regout (1:19:50) die maar liefst 10 minuten van haar tijd op de 10 EM afsnoepte.

Graag willen we vanuit de webredactie wegatletiek, wedstrijd verslagen en zeker PR's met jullie blijven delen. Als je gelopen hebt en iets te vermelden, mail het dan naar ec.webredactie@gmail.com">pec.webredactie@gmail.com voor plaatsing op de website.


Bijlagen