Ekidenweekend: Genieten van Sport en Prachtig weer

Geschreven door: op Maandag 03 April 2017, 1295 keer bekeken

Als het niet zo ontzettend leuk was, zou je het bijna "saai" kunnen noemen...... De 24 EkidenZwolle was weer een fantasisch evenement met (zoals gewoonlijjk) prachtig weer voor de lopers en toeschouwers. En ja.... natuurlijk was het warm op de Urksteeg in het zonnetje met de wind in de rug, en natuurlijk was het verkoelende windje tegen op de Dijk niet altijd even plezierig op het eind van je wedstrijd, maar echt klagen deed natuurlijk niemand. en dat zou, laten we eerlijk zijn, een beetje ongepast zijn op zo'n mooie dag . En dat gold zeker voor het vele pupliek dat lekker in de zon stond te genieten.

Ook op sportief vlak viel er niets te klagen: Zowel bij de wedstrijd mannen als bij de vrouwen werd het team van PEC eerste. De mannen (Bas de Jong, , Ben van Boven, Lars van Surksum ,, Sander Kloosterziel, Daan Veenhuizen, en good old Ernst Hulsman) liepen met ruime voorsprong naar de overwinning. Maar ook de vrouwen ( Malou Eisen, Jolanda Regout, Susan Ruitenberg, Hanneke Koenjer, Marloes Terhurne en Annemiek Punter) lieten de concurrentie ver achter zich. Opvallend was de prestatie van Hanneke Koenjer, die met 41:33 een dikke minuut van haar PR afsnoepte! Klasse, zonder de prestaties van de anderen tekort te willen doen.

Zie voor meer foto's , uitslagen en info over de prestaties van deze mooie dag:

http://www.ekidenzwolle.nl
http://www.sportiefzwolle.nl
http://www.uitslagen.nl

 

Was de Ekiden dan het enige dat dit weekend op loopgebied te bieden had? Nee hoor:

In Goes werd Jan Willem Davidse 3e bij de mannen 50 op de 10 Engelse Mijl, in 1:04:40

En dichter bij huis, in Ommen, liep Wolter Beens een nieuw PR van 45:20 op de 10KM en liep Toine Poelman een prima halve marathon in 1:33:55, wat een 7e plek bij de mannen 50 betekende.


 

 

 


 


Bijlagen