Midwintermarathon + Sukerbiettrailrun

Geschreven door: webredactie wegatletiek op Maandag 06 Februari 2017, 1044 keer bekeken

MIDWINTER MARATHON
De Apeldoornse Midwintermarathon deed zijn naam geen eer aan...... In de eerste plaats waren de weersomstandigheden niet zodanig dat je het gevoel had in hartje winter hard te lopen, in de tweede plaats was er geen Marathon. Die is een paar jaar geleden van de kalender geschrapt.
De prestaties van de deelnemende PEC atleten waren er niet minder om, integendeel! Er werd prima gepresteerd en dIverse persoonlijke records werden weer aan flarden gelopen. Zonder iemand te kort te willen doen hier wat in het oog springende prestaties:
Op de 8km was het Jan WIllem Davidse die liet zien na een periode met wat blessures net op tijd in vorm te zijn voor het NK 10km  in Schoorl volgend weekend. Hij liep de 8 km in 29:52 en dat is boven de 16km per uur. Daan Veenhuizen was tweede PECcer. Hij finishte net boven het halve uur : 31:45
Op de 10EM was Jeroen Driehuis de snelste clubgenoot. Ondanks 2 km steek in de zij kwam hij in 1:04:33 over de streep en was daar erg tevreden mee. "Heerlijk gelopen" aldus Jeroen. Van Besttijden op deze afstand.
De 25 km werd door velen gelopen als aanloop naar de voorjaarsmarathons. Frank EIkenaar testte zich en dat pakte prima uit! Zijn tijd van 1:36:03 geeft aan dat hij op de goede weg is! Arjen Sanderse kon enigszins in het spoor blijven en noteerde een prima 1:39:33. Maartje van Reedt Dortland liep de afstand ook as voorbereiding op Rotterdam en kwam in 1:55:57 als eerste PEC dame over de streep.

SUKERBIET TRAIL
Waar velen het asfalt opochten ter voorbereiding, kozen sommigen ervoor op het bos in te gaan. De Sukerbiet trail had ook een 25 km op het prgogram staan en ook daar zagen we het groen/ wit van PEC in actie komen.
Han Peter Lucas liep de 25 km op reserve en finiste toch voor in het veldin een nette 1:45:16. Mike Kleinlugtebeld kwam net oinder de 2 uur binnen.

Wedstrijdverslagen, opmerkingen en uitslagen kun je kwijt op "pec.webredactie@gmail.com"