LAK

Wat is de LAK ?

 

De LAK (Lange Afstandskampioenschappen ) is een competitie tussen PEC-leden die (recreatief of in wedstrijdverband) hardlopen. Het “enige” wat je er voor moet doen, is je opgeven en een 5km, 10km, 15km en een halve of hele marathon lopen. De tijden die je op de verschillende afstanden loopt, worden teruggerekend naar 5km tijden en bij elkaar opgeteld. De snelste totaaltijd wint uiteraard. Hier onder staat een voorbeeld hoe de tijden in het klassement berekend worden :


LAK deelnemer CAT Snelste 5 Snelste 10 Snelste 15 Snelste 21.1
Peter Ras M40 0:21:08 0:48:30 1:24:57 1:47:38

De 5km tijd+ 10km tijd/ 2 + 15km /3 + 21.1 tijd / 21.1x 5= 1:39:12

Er zijn diverse categorieën : M/Vsen, M/V40, M/V50, M/V60. Deelname aan de LAK is gratis. Vanaf het moment dat je je opgeeft tellen je tijden mee voor de LAK en word je opgenomen in de tussenstand. Opgeven kan ook gedurende het LAK-seizoen. Opgeven doe je door een mailtje met je naam en je geboortedatum te sturen naar : avpec.lak@gmail.com. Je hoeft je uitslagen niet door te geven. Deze zullen uit de uitslagenlijsten gehaald worden. Mocht er een tijd ontbreken of iets niet kloppen, mail dan even naar : avpec.lak@gmail.com

"SPELREGELS"
- Vanaf het moment dat je je opgegeven hebt, tellen je tijden mee voor het klassement. Op verzoek kan bekeken worden of het hele seizoen nog kan worden opgenomen.
- Je leeftijd op 1 januari 2014 bepaalt in welke categorie je bent opgenomen.
- Alleen loopjes die in de loopagenda van de LAK staan, tellen mee voor de LAK. Indien veel LAK lopers aan een andere loop meedoen, kan deze worden toegevoegd op verzoek.
- Sommige loopjes zullen nagemeten worden (indien nodig) en de gelopen tijden zullen dan gecorrigeerd worden. Hiervoor is een GPS meting nodig, het GPS bestand is nodig zodat op afstandmeten de route kan worden beoordeeld, en tenminste 2 LAK lopers dienen de wens in te dienen.